Lamiwood

From Opdeco & Kaluste Päivärinta

Maailmassa riittää mullistuksia ja muutoksia. Me loimme jotain kestävää. 

Kestävyyttä kotimaisesta koivusta

Äärimmäisten pohjoisten olosuhteiden karaisema arktinen koivu on kovaa puuta. Vuosien tuotekehityksen myötä loimme uudenlaisen valmistusprosessin ja kalustemateriaalin, joka hyödyntää suomalaisen koivun parhaat ominaisuudet kylpyhuoneessasi.

Haaste:

Julkiskalusteiden kestävyys koteihin

Meillä on yli 40 vuoden kokemus kalusteiden valmistamisesta julkisiin tiloihin. Kouluissa, päiväkodeissa ja sairaaloissa kalusteet ovat kovassa käytössä ja niiltä vaaditaan paljon. 

Aloimme tutkia kuinka voisimme tuoda julkiskalusteiden laadun koteihin. Ja kotitalouksien kukkaroille sopivaan hintaan.

Koko tuote piti ajatella uusiksi. Hylkäsimme perinteisen lastulevyn ja MDF-materiaalit. Olet varmaan nähnyt kosteusvaurioisia ja rumasti lohkeilleita kalusteita. Ne on todennäköisesti valmistettu näistä materiaaleista. Komposiittimateriaalit ovat kestävämpiä kuin MDF, mutta raskaita ja epäekologisia.

Kosteuden aiheuttama vaurio MDF-kalusteessa.

Ratkaisu:

Uusi premium kalustemateriaali

Yhdistimme suomalaisesta koivusta valmistetun erikoisvanerin ja julkitilojen vaatimukset täyttävät pinnoitteet käyttäen alan uusinta teknologiaa. Näkyviin pintoihin valitsimme ylellisen, mattapintaisen laminaatin. Sisäosien koivuvanerissa on kestävä, kaksinkertainen melamiinipinnoite.

Näin syntyi materiaali, joka osoittautui kosteus- ja kestävyysteisteissä lyömättömäksi. Se kestää kotisi haastavimpia olosuhteita pitkään.

Tästä takeena myönnämme Lamiwood-kalusteille laajennetun 10 vuoden kestävyystakuun.

Viimeistely vailla vertaa

Komeakin siitä tuli. Moderni, pelkistetty ja käytännöllinen muotoilu ja mattapintaviimeistely tekevät Lamiwood-kalusteista samettisen tuntoisen ja houkuttelevan kokonaisuuden.

Musta viimeistely Pisara Custom Lamiwood allaskaapissa. Mattalaminaatti luo pintaan samettisen tuntuman.

Ekologinen vaihtoehto

Uusiutuvista materiaaleista valmistettu kaluste on kestävä vaihtoehto. Lyhyet kuljetustäisyydet ja ympäristön huomioiva tuotanto säästävät luontoa. Kalusteiden moninkertainen käyttöikä vähentää remontin tarvetta ja kaluste sitoo hiiltä koko pitkän elinkaarensa ajan.

Valmistamme kalusteet aina tilauksesta, joten varastohävikkiä ei synny. Olemme valinneet Pisara-yhteistyökumppaneiksemme – esimerkiksi altaiden ja hanojen toimittajiksi – vain ympäristöasiat vakavasti ottavia, eurooppalaisia yrityksiä.